Knowledgebase

Τι είναι το VPS Hosting?  Print this Article

Τι είναι το VPS Hosting?

Το VPS Hosting στηρίζεται σε έναν εικονικό Server (virtual private server). Το περιβάλλον του VPS είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό ενός dedicated server με τη μόνη διαφορά ότι είναι μια μορφή μεριζόμενης φιλοξενίας πάνω σε ένα φυσικό server "node".
Απλούστερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα πακέτο φιλοξενίας μεταξύ του cloud web Hosting και του cloud η Dedicated Server Hosting.

Το VPS Hosting είναι ένας από τους πολλούς τύπους φιλοξενίας που μπορείτε να επιλέξετε για το Site ή τις εφαρμογές σας. Είναι αρκετά δημοφιλές καθώς η τιμή του είναι ιδιαίτερα οικονομική σε σχέση με άλλες επιλογές που σας δίνουν root access σε έναν server.

 

Γιατί είναι το VPS Hosting διαφορετικό σε σχέση με το Cloud Web Hosting και έναν Dedicated η Cloud Server?

Επιλέγοντας έναν Dedicated Server, ενοικιάζετε έναν ολόκληρο Server. Ένα dedicated server είναι κατάλληλη επιλογή για χρήστες οι οποίοι έχουν ανάγκη από μεγάλο όγκο κίνησης "traffic" ή αυξημένους πόρους.
Επίσης οι χρήστες τόσο ενός dedicated server οσο και ενός cloud server εχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν στον server τους custom kernel, κάτι το οποίο σε έναν vps server δεν είναι δυνατόν.

Αν σκέφτεστε να νοικιάσετε έναν virtual private server αλλά έχετε αμφιβολίες για το αν είναι το κατάλληλο πακέτο για εσάς, το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο μας για να συζητήσουμε της ανάγκες σας.

 

Πώς δουλεύει?

Η τεχνολογία πίσω από τα VPS ονομάζεται συχνά και ως Container και είναι βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα OpenVZ. Είναι από τις πρώτες μορφές virtualization που υπήρξαν και ιδιαίτερα διαδεδομένη ακόμη και σήμερα.
Δεν είναι ίδια αλλά μπορεί να παρομοιαστεί σε πολλές περιπτώσεις με τεχνολογίες όπως άλλων εταιρειών πχ της VMware ή του KVM που επιτρέπει σε μία φυσική μηχανή (physical server), να εγκαθιστάμε αρκετά λειτουργικά συστήματα.
Για παράδειγμα ο Η/Υ σας μπορεί να τρέχει σε Windows 10 αλλά ταυτόχρονα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα πολλαπλά λειτουργικά συστήματα τα οποία τρέχουν παράλληλα. Δημοφιλή προγράμματα που σας επιτρέπουν να κάνετε το ίδιο στον υπολογιστή σας είναι το virtuozzo containers, ο hyper v, το vmware desktop κ.α.

Το περιβάλλον που φιλοξενούμε τα VPS λειτουργεί σχεδόν με την ίδια φιλοσοφία. Όταν έχουμε μια φυσική μηχανή (physical server), μπορούμε να εκτελούμε παράλληλα αρκετά εικονικά λειτουργικά συστήματα σαν ξεχωριστούς Servers. Αυτή η τεχνολογία σας επιτρέπει να έχετε σχεδόν όλα τα οφέλη ενός Dedicated Server ή ενός cloud server σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή.

Ποια είναι τα οφέλη του VPS?

Ένα VPS δίνει τα πλεονεκτήματα της τιμής που πλησιάζει αυτή μεριζόμενης φιλοξενίας ενός cloud web hosting ενώ ταυτόχρονα σας δίνει περισσότερους πόρους και πλήρη διαχείριση "root acces" σαν να είχατε έναν Dedicated ή cloud Server.

Μπορείτε να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα πχ centos και το Control Panel διαχείρισης (πχ Cpanel ή Plesk) σύμφωνα με τις ανάγκες της εφαρμογής ή του Site σας κατά την διαδικασία παραγγελίας στο σύστημα μας.
Ο VPS server σας θα είναι έτοιμος σε πολύ λίγο χρόνο, συνήθως εντός 10 λεπτών και θα μπορείτε να εκτελείτε οποιαδήποτε διαχειριστική ενέργεια εντός αυτού επιθυμείτε.


Πότε να μην επιλέξω εναν VPS ?

Εάν το site ή οι εφαρμογές σας είναι υψίστης σημασίας "mission critical services" δεν συστήνουμε την χρήση του VPS.
Εάν έχετε ανάγκη από πολύ αυξημένους και εγγυημένους πόρους επίσης το VPS δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.
Τέλος εάν έχετε ανάγκη από managed support γιατί δεν υπάρχει κάποιος μηχανικός στην εταιρεία σας με την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση μπορείτε να επιλέξετε την προσθήκη managed support στην παραγγελία σας ή να επιλέξετε ένα πακέτο cloud ή dedicated server που παρέχουν στην τιμή τους και το managed support της Hostmein.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο για τις ανάγκες σας.

Was this answer helpful?

Also Read

Πώς μπορώ να κάνω εγκατάσταση το Softaculus με SSH για Cpanel/WHM;
Αρχικά θα χρειαστείτε το putty SSH για να συνδεθείτε στον Server μας με σύνδεση SSH. Μπορείτε να...
Ποιες είναι οι IMAP POP3 SMTP Ports που χρησιμοποιούνται πιο συχνά?
Οι ports για τις ρυθμίσεις email client που χρησιμοποιούνται στο web hosting δείτε παρακάτω τη...